Dietetyka

Dieta na trądzik - co jeść, a czego nie walcząc z trądzikiem

Trądzik pospolity (acne vulgaris) to schorzenie gruczołów łojowych i mieszków włosowych. Przyczyn trądziku jest wiele i każda z nich wpływa na powstanie wykwitów na skórze w różnym stopniu. Niezależnie jednak od ustalenia przyczyny i zaleconego leczenia, warto wspomóc kurację odpowiednią dietą na trądzik. O tym co należy jeść, a czego lepiej unikać opowiada Julia Piwowarczyk, dietetyk w wygodnadieta.pl. 

Dietetyka

Kwiaty jadalne - źródło cennych witamin

Czy wiesz, że mnóstwo kwiatów nadaje się na smaczne i zdrowe składniki potraw? Kwiaty jadalne to nie tylko modne dodatki do dekoracji, ale także bogate źródło witamin, mikroelementów i dobroczynnych fitoncydów, błonnika oraz olejków eterycznych. Zobacz jakie gatunki kwiatów jadalnych warto zastosować w kuchni.